"Két gondolatmenet szövi át a könyvet. Az egyik gondolatmenet a Gyógyító étkezés 1. Testünk táplálása című kötet gyakorlati kifejtése. Ez a bevásárlástól az ételek elkészítéséig, az étel-ital energetikai természetétől az étkezés egészségmegőrző és az egész embert fizikailag és lelkileg egyaránt érintő jelentőségéig tered. A másik gondolatmenet kiterjeszti a gyakorlatot mindazokra, akik velünk élnek, vagyis gyermekeinkre, idősebb, netán beteg hozzátartozónkra. Az első kötet megismertetett minket táplálkozásunk egészségfenntartó, betegségmegelőző és gyógyító hatásaival. Bár közölt jó néhány vegetáriánus receptet is, a hangsúly az étkezés energetikai, lelki és szellemi jól-létünket szolgáló mivoltára, és a táplálkozással kapcsolatos tanításokra, fontos kérdésekre esett. A második kötet az egészségünket és jól-létünket leginkább veszélyeztető gondolatmeneteinket, az immunrendszerünk szerepét, valamint az egészségvédő táplálékokat és táplálékelkészítési módokat tárgyalja. Az elmélet létjogosultságát a megvalósításából származó gyakorlati haszon adja. Ez a könyv ilyen értelemben szeretne hasznos lenni. Mindazt, ami az előző kötetben elhangzott elméletileg, most a gyakorlatban vizsgálhatjuk meg. A szemléletességet szolgálják az esettanulmányok, amelyekben a szerző részletesen körbejárja egy-egy kliense problémáját, amely a betegséghez vezetett. Ezután ismerteti az alkalmazott terápiákat, illetve a problémamegoldás módját különös tekintettel a méregtelenítésre és táplálkozásra. Az esetleírások közzétételével szeretné érzékeltetni, hogy minden eset egyediségén és személyességén túl vannak olyan általános szabályok, amiknek figyelembevételével jelentősen megkönnyíthetjük az életünket, csökkenthetjük a stresszt, egyszóval hathatósan tehetünk jólétünkért." (Frank Zsófia)