Krbekné Liber Etelka cukrászkönyve az 1920-as évekre öt kiadást is megélt. Jelen kiadás az 1925-ös Brassói Lapok által megjelentetett kötetet veszi alapul. A könyv sikere és nyolc kiadása az erdélyi ízek szerelmeseinek érdeklődését tükrözi. A 287 recept az erdélyi és magyar ízlésvilág és cukrászat gazdagságát mutatja be, ahogy ezt a könyv címe is jelzi „Házi cukrászat és egyszerűbb tészták kézikönyve”. Jelen kötetünk egy újabb gyöngyszeme a magyar-erdélyi szakácskönyveinknek, melynek kiadását a Nemzeti Örökség Kiadó örömmel vállalt fel. Az eddig megjelent köteteink: Biri néni szakácskönyve, Rézi néni szakácskönyve, Zilahy Ágnes - Valódi magyar szakácskönyv, Urmánczy Nándorné szakácskönyve, Tornyay Rákóczy Karolina - A magyar nemzeti szakácskönyv, Hegyesi József - A legújabb házi cukrászat kézikönyve, A magyar bor a szakácsművészetben, Kugler Géza - Legújabb és legteljesebb nagy házi cukrászat, Stögermayer Antal – Halak, vadak elkészítése , Ujváry Sándor – Takarékos polgári szakácskönyv és házi cukrászat 500 recept , Tutsek Anna – Katóka szakácskönyve